0523-480 90

Vad kostar mitt besök?

Det kan vara svårt att i förväg säga vad ditt besök hos oss kommer att kosta. Det beror på att man inte i förväg kan säga exakt vilken behandling som du behöver, dessutom är det olika faktorer som avgör om och hur mycket ersättning man kan få från Försäkringskassan.

Nedan har vi listat några vanliga behandlingar och ungefärlig kostnad. För att veta mer om våra priser eller vad din behandling kommer att kosta så kan ringa till oss eller prata med din behandlare vid ditt besök.


  • Undersökning: En undersökning innebär bland annat att tandläkaren eller tandhygienisten kontrollerar om du har hål i tänderna, tandlossning eller andra tecken på sjukdom eller problem i munnen. Undersökningen kostar vanligen mellan 1050 kr och 1 700 kr beroende på hur omfattande undersökning som krävs och om vi samtidigt tar bort tandsten vid ditt besök. Ibland finns behov av ytterligare undersökning eller behandling, då bokar vi oftast in ett nytt besök.
  • Borttagning av tandsten: Pris ca 750 - 1500 kr beroende på omfattning. Har man mycket tandsten så kan man ibland behöva komma två gånger men vi försöker alltid bli färdiga på ett besök.
  • Lagning av en kindtand: Pris ca 1 215 - 1930 kronor. Priset beror på hur stor fyllning som behöver göras. 
  • Lagning av en hörntand eller framtand: Pris ca 865-1495 kronor. Priset beror på hur stor fyllning som behöver göras.


Betalning sker på kliniken i samband med ditt besök med kort, i undantag kontanter. För faktura erbjuds betalning endast via Fortus Finance, läs nedan för villkor.


Särskilt tandvårdsbidrag

Om man har en sjukdom eller funktionsnedsättning som kan öka risken för en försämrad tandhälsa, så kan man ha rätt till Särskilt tandvårdsbidrag. Då får man 600:- varje halvår att använda till förebyggande tandvård och undersökningar.

 

För mer info, ring oss eller klicka HÄR.Delbetala din faktura med Fortus Finance


Du kan välja att delbetala din faktura, minst 3,5% dock lägst 50kr. För att kunna få en faktura från Fortus Finance får man ej ha några betalningsanmärkningar. Vid ditt besök görs en kreditkontroll innan betalning med faktura godkänns.

Väljer du att delbetala gäller villkor och avgifter i enlighet med Fortus Konto. Se SECCI & allmänna villkor på Fortusfinance.com


Så här fungerar det Allmäna tandvårdsbidraget:

Det kommer ett nytt tandvårdsbidrag den första juli varje år. Det går att spara bidraget från ett år till ett annat och använda två bidrag under ett år, samtidigt eller vid två olika tillfällen.


Man kan aldrig ha mer än två bidrag samtidigt. Har man två bidrag den 1 juli,  försvinner ett av dem och ersätts med ett nytt.


Tandvårdsbidragets storlek beror på patientens ålder:


- Till och med det år som patienten fyller 29 är bidraget 600 kronor per år. 

- Från och med det år patienten fyller 30 och till och med det år hon fyller 64 är bidraget 300 kronor per år.

- Från och med det år patienten fyller 65 är bidraget 600 kronor per år.


Du kan läsa mer om det Allmäna tandvårdsbidraget HÄR.


Så här fungerar Högkostnadsskyddet:

Högkostnadsskyddet börjar gälla när en patient under en tolvmånadersperiod fått åtgärder utförda vars sammanlagda referenspris överstiger 3 000 kronor.


Sedan får patienten ersättning för

- 50 procent av kostnader med ett referenspris mellan 3 000 och 15 000 kronor

- 85 procent av kostnader med ett referenspris som överstiger 15 000 kronor.


Du kan läsa mer om Högkostnadskyddet HÄR.